Меню Закрити

Зміни ціноутворення в Україні.

Вітаємо вас із прийдешніми Миколаєм, Різдвом та Новим Роком, а також інформуємо про те, що вже діє низка змінщо стосується ціноутворення в Україні, а саме:

 

Для визначення вартості будівельних робіт введено КНУ – кошторисні норми України. Вони діють згідно наказу Міністерства розвитку громад та територій України 31.12.2021 № 374. Стосуються всіх збірників з позначкою “Е”. Всі такі збірники отримають позначку “ЕН”. Будьте уважні: в збірниках, які вже мали нову позначку, теж відбулися зміни. Ці зміни буде висвітлено на нашому сайті. В ПК «АС-4 Будкомплекс» їх буде внесено до кінця грудня.

 

Для визначення вартості проєктних робіт опубліковано опосередковану вартість об’єктів житла. Наказ від 17 листопада 2022 року №214. В ПК «АС-4 ПВР» ці зміни вже внесено.

 

Опубліковано розпорядження КНУ від 17 лютого 2021 р. № 152-р. Про схвалення Концепції впровадження технологій будівельного інформаційного моделювання (ВІМ-технологій) в Україні та затвердження плану заходів з її реалізації.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/152-2021

Розробляється методика для оцінки життєвого циклу об’єктів нерухомості.

Але, сучасні методи проєктування з використанням інформаційного моделювання неможливі без застосування конструктивних елементів. Ці методи покладено в основу методології оцінки нерухомості. Їх використано в програмі «АС-4 Нерухомість». Готується нова версія ПК «АС-4 Нерухомість» з вихідними документами, що відображають  різні варіанти  проєктних рішень.

 

Проводиться серія семінарів, на яких будуть детально розглянуті всі ці зміни:

https://support.ssb.com.ua/2022/11/08/seminary-vyznachennia-vartosti-budivelno-montazhnykh-ta-remontno-budivelnykh-robit-iz-zastosuvanniam-suchasnykh-materialiv-ta-tekhnolohii-osin-2022/

Організатори семінарів: ПП «ССБ Електронікс», м Івано-Франківськ, «АВК-Созидатель»,

м. Дніпропетровськ та ТОВ «Адмін-Сервіс», м. Київ